От Български възход се поклониха пред делото на Мара Михайлова Парламентарни избори 2024

  • На 24 май поднесоха цветя на паметната й плоча в Кърджали
  • На този ден трябва да си спомним за истинските родолюбци и пазители на националния дух

Нов живот

Кандидати от листата на коалиция «Български възход» в Девети МИР – Кърджали отбелязаха 24 май като поднесоха цветя пред паметната плоча на Мара Михайлова. Според Бойко Бенеков, на този ден трябва да се поклоним на истинските родолюбци и пазители на националния дух, каквато е била известната журналистка и писателка, Никой по-добре от нея не опознал и описал Източните Родопи. Оставила е ценно литературно и краеведско наследство, което трябва да се изучава в училище. А днес, в забързаното ежедневие, сме забравили достойните хора като нея.

Водач на кандидатската листа за народно събрание е инж. Григор Захариев, депутат в 48-тото народно събрание, избран от Кърджали, Участва активно в работата на две важни комисии в парламента – по отбрана и „Вътрешна сигурност и обществен ред“. Той е офицер от запаса. Макар че е от София, Григор Захариев отдавна се счита за кърджалиец. Живее между Родопите и столицата, но предпочитанията му са за планината. Влюбва се в красивата природа край язовир „Студен кладенец“ и си построява къща там.

Сред личните му ангажименти, ако влезе в 50-тото народно събрание, е подкрепа на законодателни промени в действащата нормативна уредба, които да разширят правата на българските граждани при защита на собствен живот и здраве, както и този на своите близки на територията на частната им собственост със законно притежавани средства за защита.

Припомня, че в парламента е отказал да подкрепи доставките на военна и военнотехническа помощ за Украйна с убеждението, че не трябва да се въоръжава една от страните, за да не се удължава агонията на конфликта. Подкрепил е приемането на закон, улесняващ включването на собствена енергия от ВЕИ до 20 KW към енергоразпределителната мрежа. Гласувал е против ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Втори в листата на «Български възход» в Девети МИР е Бойко Бенеков. Следват Анна Ангелова, Иван Дянков, Младен Асенов и инж. Росен Хаджиев.

 

Гласувайте с № 16 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Последвайте ни и във Facebook