Алековци взеха участие в заключителна среща по проект в Самсун, Турция

Нов живот

Ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ отново бяха участници в международен проект за обмен, като този път се потопиха в атмосферата на турското Черноморие.

Пътуването до чужбина отдавна е традиция за учениците от гимназията. Активното участие в проекти за училищни партньорства е част от училищния живот и за никого не е изненада, че редовно възпитаници от гимназията посещават и осъществяват обмен в различни европейски държави.

Поредното пътуване бе по проект „Подобряване на мотивацията на учениците чрез Гугъл инструменти и мобилни приложения“ по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование”, проекти за „Партньорства за училищен обмен”.

Миналата година през месец май, ПГИ бе домакин на среща за учебни и обучителни и дейности. Програмата включваше и културни мероприятия, изпълнени с много емоции и чудесна организация. Този път мобилността се проведе в Самсун, Турция, където взеха участие учители и ученици от петте страни партньори – България, Италия, Латвия и Португалия.

Мобилността на участниците бе изпълнена с интересни дейности за учениците, свързани с темата на срещата. Участниците представиха своите училища, държави и градове, а по време на учебни работилници, учениците вложиха много творчество заедно в мултикултурни отбори. Проектните дейности дадоха възможност на гимназистите ни да изпробват и работят с различни гугъл инструменти, както и да развият своите комуникативни и чуждоезикови компетентности. Всички участници имаха възможността да се запознаят и с много исторически и културни факти за града и областта. При осъществяването на културната програма бе организирано пътуване до каньона Шахинкая и Амасия – градче, което се гуши в планините над Черно море.

Участниците посетиха места с прекрасни природни забележителности и спиращи дъха гледки.

Освен с натрупан опит и обмен на добри практики, всички се завърнаха от срещата не само удовлетворени от свършената работа, но и щастливи с осъществяването на нови контакти.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *