Суперлигата стартира този уикенд, Арда играе срещу Тетевен Волей

78-ият сезон в родното волейболно първенство стартира през този уикенд, като първата среща на волейболна Арда е на 31 октомври от 17.00 ч. в Тетевен, където момчетата на Иван Халачев ще премерят сили с местния волейболен тим – Тетевен Волей.

Останалите във втората осмица на първенството са: Дунав, Берое 2016, Ботев Луковит, Славия и Черно море.

Припомняме, че с провеждането на четири предварителни турнира в Бургас, Пазарджик, Монтана и Добрич трябваше да бъдат определени кои клубове ще са част от първата осмица на Суперлигата и кои във втората. Кърджалийският волейболен тим попадна във втората осмица.

Разделението по този начин (на две групи по осем отбора) бе решено през лятото с много спорни моменти и обрати.

Според спортния сайт Спортал, към днешна дата се вижда, че е крайно ненавременно това разделение, тъй като в резултат на пандемията от Ковид-19, макар че редовният сезон трябва да стартира утре, все още Суперлигата не е добила завършен вид.

Коментаторите в Спортал предричат, че Дунав ще бъде един от фаворитите във втората осмица. Според тях този отбор ще е един от два тима, които ще участват в плейофите в групата. При класираните по-долу обаче ще бъде доста по-интересно. Там ще са отборите, които ще се борят за оцеляването си.

Към момента Черно море, Берое и Ботев Луковит ни се струва, че имат повече аргументи да не се притесняват толкова за бъдещето си. Но силите наистина са изравнени и е трудно да се предвиди кой от тях ще остане по-назад в подреждането, пише спортното издание.

Според волейболните спецове, Арда, Славия и Тетевен изглеждат най-неподготвени за оставане в елита. Дали ще опровергаят прогнозите, предстои да разберем. Но всички тези прогнози може да се окажат несъстоятелни, ако пандемията в страната продължи да вилнее с такава сила. В случаи на отлагане на мачове, поставяне под карантина, както и отсъствие на значими фигури може да преобърнат всички предричания.

Припомняме, че дни преди започване на предварителния турнир в Добрич, президентът на ВК Арда Милко Багдасаров каза за „Нов живот“: „При финансовия недоимък на клуба, целите ни са да съхраним волейбола в Кърджали до по-добри времена“.

Да пожелаем успех на нашите момчета в новия сезон на Суперлигата!

Нов живот

 

1 Отговор

  1. Иван каза:

    ДА НА ИВАН ХАЛАЧЕВ ОТГОВОРНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, НЕ на багдасаров злоупотреба с финанси и морал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *