Парите за новата спортна зала в Кърджали са преведени в Национална спортна база

Нов живот

През 2020 година направихме първа копка на новата спортна зала в Кърджали. Има разрешение за строеж. Търгът е проведен. Избран е изпълнител. Средствата са преведени в Национална спортна база. От февруари – март 2020 година се чакаше разрешение за откриване на строителна площадка. Общината беше изпратила документ, който не съответства, не беше описано, че е строителна площадка за спортна зала, а за жилищен комплекс. Всичко това забави изключително много стартирането на самия строеж. Беше върнат документа, поправен в рамките на няколко месеца, вместо адекватно и бързо да се подходи. Дали беше умишлено или не, не мога да преценя, но средствата продължават да бъдат в Националната спортна база. Това каза за медиите  областният лидер на ГЕРБ  Цвета Караянчева във връзка със зададен й въпрос – какво става с новата спортна зала, за която през последните дни отново се заговори.

От тук нататък отговорността е на Министерството на младежта и спорта. То трябва да задвижи процедурата за строеж. Ако общината не беше забавила до такава степен този документ, ние 2021 година щяхме да имаме спортна зала с 1100 места. Нямаше нашите спортни клубове да играят при тези мизерни условия в старата спорта зала.

Това е цялата сага. Като народен представител от този регион мога да кажа, че изпълних ангажимента си към кърджалийци, заяви Цвета Караянчева

2 Отговори

  1. умисъл каза:

    Още не е разбрала ,че с ДПС са на ръка разстояние. Нищо не си свършила, защо допуснахте приема на документи с липси или с невярно съдържание

  2. гражданин каза:

    Стига с тази зала. Местната власт да направи необходимото, средствата да се изразходват за ремонт на съществуващата спортна зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *