Съдът отмени заповеди за задържане на активисти на ГЕРБ по време на предизборната кампания

Нов живот

Миналата седмица Административният съд се произнесе, че заповедите за задържане на Хюсеин Садък, Шукри Вели и Митко Хатибов са отменени. Решението е окончателно. Министерството на вътрешните работи е осъдено да плати разноските на двете инстанции на стойност 1270 лева, каза на пресконференция областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева.

От тук нататък ще търсим отговорност за неимуществени вреди на пострадалите от незаконосъобразните действия на основание Закона за отговорността на държавата и общините и чл. 45 от Закона за задълженията и договорите. Отново ще съдействаме на тези наши колеги, уточни Цвета Караянчева.

По време на предизборната кампания за 46-о Народно събрание имаше задържане на наши членове. Знаете тогава се провеждаха акции, в които много хора бяха принуждавани да подписват протоколи без да има никакво основание за това. Бяха обискирани, арестувани и задържани за 24 часа. Още тогава ние заявихме, че на тези наши колеги, които са направомерно задържани, защото бяхме убедени в това, ще им дадем правна помощ, за да могат да си търсят правата чрез съда, заяви областният лидер на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *