Кметът на Златоград и областният управител на Смолян посетиха Ксанти и Комотини

Нов живот

Вчера кметът на община Златоград Мирослав Янчев, заедно с областния управител на област Смолян Емил Хумчев  и народният представител от област Смолян Михал Камбарев са се срещнали  със заместник-областния управител на област Ксанти  г-н Курдидис и с управителя на Източна Македония и Тракия, става ясно от съобщение на официалната интернет страница на община Златоград.
Една от водещите теми на срещата е била   възобновяването на експлоатацията на ГКПП „Златоград -Термес-Ксанти“. Обсъдени са били необходимите здравни мерки и създаването на условия за тестване на преминаващите пътници, с цел безопасно възобновяване на трансграничната дейност. Мирослав Янчев е заявил, че веднага може да бъде осигурено помещение  на гръцките здравни служби, които да осъществяват контрол при влизане в Гърция. На вход за България има такова помещение. ГКПП „Златоград – Термес-Ксанти” е открит на 15 януари 2010 година, а от март 2020 г. заради ограничаване разпространението на COVID-19, е затворен.
На срещате е бил обсъден и въпроса за откриването на ГКПП „Рудозем – Ксанти”, който от българска страна  изцяло завършен. От гръцка страна са заявили, че пътят ще е готов до 3 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *