Кърджали влезе в тъмночервената зона, въвеждат нови противоепидемични мерки от 4 февруари

Нов живот

Тъй като заболеваемостта от Ковид-19 достигна 518 на 100 хиляди души население, област Кърджали вече влезе в тъмночервената зона. Това наложи въвеждане на по-строги противоепидемични мерки, които за бизнеса влизат в сила от 4 февруари, а за учениците – от 7 февруари, съобщи Петя Папазова, главен секретар на РЗИ-Кърджали.

Според издадената заповед се преустановяват детските и женските консултации, забраняват се свижданията в болниците.

За учениците ще бъде приложен ротационен принцип на обучение. Децата от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7-ми, 10-ти и 12-ти, ще учат присъствено. Обучението на останалите ще се извършва в електронна среда.

Заведения, игрални зали, образователни школи и центрове, музеи, галерии, кина ще работят при наполовина намален капацитет, като зеленият сертификат ще служи за вход. Забранява се посещението на непълнолетни лица без придружител в търговски обекти, кина и заведения.

Мерките ще важат до 18 февруари и могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация, се посочва още в заповедта.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Абе престанете вече едно и също няколко години, децата ви са виновни за всичко и като ги спирате има ли резултат ….то не беше корона , делта , омикрон ,флурона …. а сега какво следва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *