Румен Петков: Премиерът злоупотребява с власт. Цинизъм е да се иска оставката на ген. Янев

Нов живот

Премиерът Кирил Петков  злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният прокурор е еманация на нищожеството в прокуратурата. Това заяви пред медиите в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков.

Повод за коментара стана за разминаването в позициите на премиера и членове не кабинета по ключов въпрос, какъвто е обявеното от украинския посланик, че България е готова да предостави боеприпаси на Украйна. Информацията бързо бе опровергана от вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Малко след това, обаче, премиерът Петков обяви, че България се ангажира с хуманитарна и логистично военна подкрепа за Украйна и това от името на българското правителство. Министър Асен Василев пък обясни, че това решение вече е факт.

Румен Петков подчерта, че заседание на МС не е провеждано в последните два дни и това ключово стратегическо решение е взето без участието на министрите. Той е категоричен, че главният прокурор е трябвало да вземе незабавни мерки заради видима злоупотреба с власт и престъпление от страна на премиера и добави, че това е пореден повод за искане на оставката на Гешев.

„Това е изключително опасе претекст, който разрушава българската държавност. И с декларациите, които бяха направени, ние практически сме страна във военния конфликт“, подчерта Румен Петков.

Членът на кабинета, който в последните десет дни има разумна, балансирана и премерена позиция с център българския национален интерес, е ген. Стефан Янев, заяви председателят на АБВ.

„Фактът, че днес му се иска оставката, е цинизъм“.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Този път си прав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *