Славейковци дариха с мартеници хора в социални и здравни заведения в Кърджали

Божидара АНГЕЛОВА

По традиция и тази година младите добротворци от „Ръка за помощ“ в СУ „П.Р.Славейков“ зарадваха хората в нуждао, като им дариха мартеници – предвестници на пролетта. Ден преди да дойде Баба Марта, доброволците, предвождани от г-жа Снежана Сиракова, посетиха кърджалийската болница и Хоспис „Добролюбие“, където бяха посрещнати от ръководствата на двете здравни заведения. Те подариха мартенички на лекарите в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и на пациентите от хосписа. Следващи „спирки“ в списъка на децата с добри сърца бяха Клуба на инвалида, Дома за възрастни хора и Дневен център „Надежда“ в областния град. Навсякъде славейковци бяха посрещнати с радост, с вълнение и благодарност за това, че за поредна година не са забравили за страдащите.

„Удовлетворени и щастливи сме, защото успяхме да докоснем много хора с нашите благородни жестове“, каза ръководителката на „Ръка за помощ“ Снежана Сиракова.

Децата подготвят и следващите благотворителни акции, защото вярват, че добротата е по-силна и с нея ще направят света малко по-добро място за всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *