17 български моряци са блокирани в пристанището в Мариупол повече от месец

Повече от месец корабът „Царевна“, на борда на който са 17 български и 3-ма украински моряци, остава блокиран на пристанището в Мариупол. Днес близки на българите изразиха притеснение, защото при последния осъществен контакт моряците са съобщили, че корабът е бил под обстрел. Освен това провизиите на екипажа били на привършване, съобщи Нова ТВ.

Роднини на моряците настояха за незабавна намеса на държавата, а от партия „Възраждане“ за пореден път поискаха да се предприемат спешни мерки по случая.

„Аз лично не мога да разбера как е възможно повече от месец да не можем да изкараме 20 човека. Не 200, не 2000 – двайсет са. Корабът е вече със щети. От няколко дни има пукнати стъкла, има дупки по самия обков на кораба“, коментира съпруга на един от моряците, Севдалина Стоянова.

„Не руски, а украинските войски ги задържат там на пристанището и просто ги държат като щит. Като жив щит“, допълва сестра на един от моряците, Радка Миланова.

От ПП „Възраждане“ също взеха отношение по темата.

„В момента 17 души на практика се явяват заложници на безхаберието на българската държава. Повтарям още веднъж те са заложници на безхаберието на българското правителство, което прави всичко необходимо, за да подпомага Украйна, но не му пука за българските граждани там“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Източник: ФАКТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *