Футболен талант от Черноочене попадна сред най-добрите спортисти в община Есенюрт, получи нагада от кмета

Гюнер ШЮКРИ

На церемония кметът на община Есенюрт в Истанбул Кемал Бозкурт връчи индивудиални грамоти и плакети за високи спортни постижения на изявени спортисти. Сред тях бе и 13-годишният футболен талант от Черноочене Баки Ахмед, който живее в Есенюрт, най-голямата община в мегаполиса Истанбул, и е състезател на Футболен клуб „Башакшехир“ във възрастова група U13.

На церемонията по връчването на отличията присъства и бащата на Баки – бизнесменът от Черноочене Сезай Ахмед. Той уточни, че целта на инициативата е била да стимулира младите спортисти и да отдаде на тях и на техните треньори нужното уважение и признание за положените усилия.

Много съм горд, че сред тях е и моят син“, заяви Сезай Ахмед.

Баки Ахмед играе футбол от шестгодишна възраст. Започва развитието си като футболист в детската школа на „ЦСКА 1948“ и ФК „Кърджали“. Спечелил е многобройни отборни и индивидуални награди. Треньори на „Башакшехир“ го забелязват на турнир за Купа Златоград през лятото на 2021 г. и го канят за проби в Истанбул. Трансферът му се осъществява и с подкрепата на баща му Сезай Ахмед.

Любимият отбор на Баки е „Галатасарай“, а любимият му играч е Кевин Де Бройне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *