Румен Радев: Правителството да отговори чии интереси обслужва

Правителството дължи отговор на гражданите чии интереси обслужва. Трябва да даде ясни доказателства, че отстоява българският суверенитет, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Той коментира и спирането на доставките на газ от Русия за България. „Защо беше спрян газът само за България и Полша? Спира ли се на Австрия и Германия и как те осигуряват енергийната си сигурност? Резервиран ли е вече капацитет от Гърция и от други страни? Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава във всеки един момент. Неслучайно отдавна призовавам за внимателно и отговорно отношение на България към този конфликт“, заяви държавният глава.

Според него така създалата се ситуация ще бъде истински тест за европейската солидарност. Той смята, че страната ни навярно ще намери алтернативни решения, но това ще изисква време и средства и ще означава много по-високи цени.

Президентът коментира и темата за износа на оръжие от страната ни. „Излизат редица разкрития за това къде отива българското оръжие. Недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които по винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, заяви Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *