До седмици откриват новата автогара в Черноочене, полагат последен асфалт на терена

  • Автобусната станция е на два етажа
  • В сградата има офиси на транспортни фирми и търговски обекти

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман инспектира активно продължаващите дейности по изграждането на новата автогара в Черноочене. На приключване е полагането на асфалтова настилка на терена.

Айдън Осман заяви, че вече са останали довършителните работи и до седмици официално ще се открие новата придобивка.

Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа и ще облекчи потока на автомобили през центъра на селото, заяви кметът.

Автобусната станция е на два етажа с навес за пасажери с два сектора – за заминаващи и за пристигащи автобуси, зони за техническо обслужване, както и с паркинг за автобуси и автомобили. В сградата има и офиси на транспортни фирми, търговски обекти, заведения и други обслужващи помещения.

Реализацията на проекта отне 10 годишен труд на администрацията за създаване и цялостно благоустрояване на Черноочене, каза Айдън Осман. Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене.

Идеята за изграждане на нова автогара е от 2012 г. Тогава започна изпълнението на проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в централната част на  село Черноочене.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *