Кърджалийци тръгват за Европейското по канадска борба, ще се борят за медали

  • Състезателите получиха подкрепа от „Дънди Прешъс Металс Крумовград“

 Валентина ИВАНОВА

Най-добрите девет състезатели по канадска борба от Спортен клуб за хора със сензорни  увреждания „Родопи“ тръгват за румънската столица Букурещ. Там те ще участват в Европейското първенство за юноши, младежи, ветерани, хора с увреждания, мъже и жени, в конкуренция на 27 държави, съобщи за „Нов живот“ председателят на спортния клуб Емилия Стоянова.

Емилия Стоянова традиционно печели медали от всички големи първенства

Важният спортен форум ще се проведе от 8 до 12 май. Спортният клуб от Кърджали е спечелил девет квоти – седем за хора с увреждания и две при девойките, където ще борят младите попълнения в отбора Виктория Генева и Мюневер Ханджи.

Младите попълнения в отбора Виктория Генева и Мюневер Ханджи

Петима от състезателите на „Родопи“ имат завоювани медали от предишни  европейски и световни първенства и разходите им в Букурещ се поемат от Българската федерация по канадска борба. Останалите четирима заминават с подкрепата на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“.

От 2010 година представители на Спортен клуб „Родопи“ достигат до шампионати на Стария континент, където винаги печелят призови места. На последното европейско през 2021 г. във Вилнюс, Литва, кърджалийци се завърнаха с един златен, два сребърни и един бронзов медали, припомни Емилия Стоянова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *