„Яхтата на Путин“ се готви да напусне Италия

Свръхлуксозната яхта „Шехеразада“, за която има силни спекулации, че е свързана с руския президент Владимир Путин, се готви да напусне италианското пристанище Марина ди Карара, където в последните месеци бе закотвена за ремонт.

Яхтата е оценяна на около 700 млн. долара е построена през 2020 г., дълга е 140 метра, разполага с две хеликоптерни площадки, плувен басейн и киносалон, по данни на сайта SuperYachtFan.

Сътрудници на фондацията за борба с корупцията на руския дисидент Алексей Навални твърдят, че яхтата е свързана с Владимир Путин. Като доказателство те сочат списък на екипажа, в който има и няколко членове на федералната служба за защита на Русия, натоварени с охраната на Путин, съобщава БГНЕС. Според италианската компания Sea Group обаче яхтата „няма нищо общо с руския президент Владимир Путин“.

ГАЛЕРИЯ В КРЕМЪЛ

От президентската администрация на Владимир Путин разкриха какви картини има в първия корпус на Кремъл, където е работното място на руския държавен глава. Там са били изложени 135 творби на руския художник Сергей Андрияка и 67 на негови ученици. Сред картините на Андрияка са „Храм Василий Блажени“, „Пъпеши и жълти лилии“, „Януарско утро в гората“, „Септемврийски дарове“, „Слънчогледи“, „Заснежени борове“, “ Снеговалеж в Стара Вологда“, „Натюрморт с книги“ и „В парка“.

Художникът е личен приятел на Путин. През 2019 г. Сергей Андрияка дори бе награден с орден „Александър Невски“.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *