Георги Енев, обвинен за измама, свързана с фиктивна кремация, остава в ареста

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на кремация на починал, която се оказала фиктивна. В мотивите си съдът се позова на редица показания на свидетели, сред които и човек, на когото Енев е прехвърлил фирма.

Прокуратурата смята, че ако е на свобода, Енев може да извърши друго престъпление. Според държавното обвинение става дума за мащабна схема за организиране на незаконни погребения.

Георги Енев беше задържан, след като в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души. Те били погребани извън гробове. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лева за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Защитата заяви, че искането за задържането му е неоснователно. Според адвоката му няма доказателства за извършена измама. По неговите думи, никой от разпитаните свидетели не говори за измама. Освен това няма опасност, ако е на освобода, да извърши друго престъпление, посочи защитникът му.

„Ще съдействам с всичко, което знам. Няма да се укрия. Имам много здравословни проблеми. След инфаркт имам белодробни и сърдечни проблеми“, каза Енев пред съда и поиска да излезе от ареста.

Решението на съда не е окончателно. Енев може да обжалва.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *