Предстои изработване на нова областна здравна карта, общините определят свои представители в комисията

Нов живот

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали на 31 май кметът д-р инж. Хасан Азис ще предложи главния експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” Нермин Мехмед да бъде определена за представител на общината в областната комисия за изработване на здравна карта на област Кърджали.

В община Кърджали е постъпило писмо от министъра на здравеопазването за предстояща актуализация на Националната здравна карта, чрез която се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ.

Националната здравна карта се изработва въз основа на областни здравни карти. За изработването им министърът назначава комисия за всяка област, на която председател е областният управител. Освен представители на институциите, които имат отношение към здравеопазването, в нея се включват и по един представител на общините.

На заседанията през този месец общинските съвети в областта определят представители на общините в областната комисията за изработване на областна здравна карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *