Фикри Живков от „Арда бокс“ спечели сребърен медал на първенството в Плевен

Валентина ИВАНОВА

Фикри Живков от „Арда бокс“ загуби битката за златото в категория 48 кг срещу Владимир Давидов от „Лаута“ – Пловдив на Държавното лично първенство за ученици. Вицешампионската титла, с която кърджалиецът се завръща от Плевен, е голям успех в неговата недълга кариера.

Вицешампионът Фикри Живков

Треньорът Стоян Узунов заведе шест боксьора на шампионата, където участваха  170 боксьори от 42 клуба. Форумът се проведе от 21 до 27 май 2022 г. Само Фикри от „Арда бокс“ стигна до медалите. Останалите петимата състезатели от Кърджали се представиха добре, но отпаднаха в четвъртфиналната фаза.

Докато бяха в Плевен, момчетата на Стоян Узунов проведоха няколко контролни мача със състезатели от боксовия клуб на Детелин Далаклиев. Световният шампион от Милано през 2009 година отново протегна ръка на „Арда бокс“ в желание да сподели опит с кърджалийци. Той прие Ергюнал Сабри – Оги на десетдневен тренировъчен лагер в базата на клуба в Плевен, когато се младата надежда на кърджалийския бокс се стягаше за Световното първенство за мъже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *