Малките „абитуриенти“ на Черноочене се сбогуваха с детската градина

Исмет ИСМАИЛ

Малчуганите на най-голямата детска градина в района ДГ „Знаме на мира“ в с. Черноочене и филиалите ДГ „Зора“ с. Минзухар и Група „Славейче“ с. Житница събраха овациите на присъстващите по време на тържеството, посветено на 1-ви юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас.

Малките „абитуриенти“ рецитираха стихотворения, играха танци и пяха песни.

Пременените с тоги малки випускници получиха своите дипломи и раници от Община Черноочене, лично от Кмета Айдън Осман. Той пожела успех на малчуганите, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.

На всички останали деца в градината бяха раздадени лакомства.

От името на колектива директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти изрази благодарност към ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините.

Вие, ще бъдете първокласници, но не забравяйте вашите другарчета и учителки, дали ви първите знания на света, развълнува се Елмаз Апти.

Сред гостите на тържеството бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на общинското ръководство и други.

Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник–възпитатели отглеждат и възпитават над 110 деца в ДГ „Знаме на мира” и нейните филиали. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *