Ватерполистите на Арда тръгват за Бургас, турнирът за Купата на Федерацията започва в петък

Валентина ИВАНОВА

12 отбора ще участват в оспорвания турнир за Купата на Българската федерация по водна топка за възрастовата група на 12 годишните, започващ в петък, 17 юни 2022 година, Мачовете се играят на басейн „Флора“ в Бургас . Състезанието е за възраст до 12 години. То е бойно кръщение за новосформирания отбор на „Арда“ – Кърджали.

Участниците са разделени в 4 групи по три тима. Жребият постави кърджалийци група Б с варненския Клуб по плувни спортове и „Нептун“ от Бургас.

Старши тренорът на Арда Иван Кръстев

Право на участие имат всички картотекирани състезатели, родени 2010 г. и по-малки, като се допускат и смесени отбори с момчета и момичета.

Традиционно правилата при най-малките ватерполисти са олекотени и съобразени с тяхната възраст. Топките също са специални.

Старши треньорът на „Арда“ Иван Кръстев е убеден, че възпитаниците му са подготвени за състезание и е време да се обиграват в големи турнири, за да преценят своите възможности в реални двубои. Момчетата тренират само от три месеца, но са нахъсани и ентусиазирани преди тръгване, защото девойките от клуба спечелиха бронзови медали на първия си турнир преди седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *