Опозицията нанесе нов съдебен удар по БФС

Юридическата каша около БФС стана още по-голяма, след като Софийски градски съд (СГС) е отменил всички решения от предсрочния конгрес на 12 октомври 2021 г. За становището на съда съобщи в. „Марица“.

След провеждането на въпросния конгрес, на който Борислав Михайлов бе избран за нов 4-годишен мандат, опозицията начело с Димитър Бербатов оспори начина, по който бе проведено събранието и най-вече липсата на балотаж. Един от недоволните клубове – „Балкан“ (Варвара), пък подаде жалба за анулиране на решенията, тъй като нейният представител – специалистът по спортно право Георги Градев, не бе допуснат до форума. Сега СГС уважи именно жалбата на „Балкан“ и на Градев. Също така БФС е задължен да поеме разноските по делото, възлизащи на 3812 лв. за държавна такса, експертиза и адвокатско възнаграждение.

Решението е първоинстанционно и от футболния съюз могат да го обжалват в срок от две седмици пред Софийски апелативен съд.

Ако БФС окончателно загуби делото, то това означава, че трябва да се свика нов конгрес, вероятно също с решение на съда, като на това събрание трябва да бъдат прегласувани наново точките от дневния ред, включително избор на президент на БФС и Изпълком.

Днешното решение е втора победа на опозицията, предвождана от Димитър Бербатов, след като те вече по съдебен път успяха да издействат свикването на въпросния предсрочен конгрес на 12 октомври м.г. Отделно от екипа на Бербатов очакват решение на съда по подписката на над 1/3 от клубовете за свикване на следващ конгрес, както и окончателно становище по проведения от тях форум на 18 март т.г., в който участваха само представители на опозицията и Бербатов беше избран за президент. От БФС вече обжалваха редовността на този избор и опита за вписване на взетите от опозицията решения в Търговския регистър.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *