Ученици от Езиковата посетиха Копривщица, включиха се в интерактивен урок

Нов живот

Група единадесетокласници от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали проследиха живота на видните български възрожденци, като посетиха родните им места.

В Копривщица се състоя интерактивния урок по история и български език и литература. В него бяха засегнати теми като Българското възраждане в контекста на Новото време, Слово, вяра, духовност,  Литературна памет за автори от епохата на Възраждането и други. Освен че научиха много нови ценни знания по темите, учениците имаха  възможност да се потопят в реалната среда от изучаваните произведение и уроци по история и цивилизации.  Те пресъздадоха на живо важна сцена от българската история –  първия изстрел по време на Априлското въстание в Копривщица от Тодор Каблешков, който дава начало на Априлското въстание.

Атрактивната възстановка на кърджалийци предизвика интереса на множество чуждестранни туристи, които станаха импровизирана публика на тяхното представление.

Възпитаниците на Езиковата гимназия отдадоха своята почит към Тодор Каблешков, Димчо Дебелянов и към Иван Вазов, поднасяйки цветя на техните паметници в град Копривщица и в град Сопот и доказаха, че са носители на националната памет и са възпитани да уважават.

Интерактивният урок е организиран от преподавателките Нели Яръмбойкова, Диана Георгиева и заместник – директорката на училището Радка Попгеоргиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *