Крумовградчани се завърнаха с престижното трето място от Националния конкурс за стара градска песен

Нов живот

Един от най- красивите фестивали, които се провеждат в Созопол е посветен на любовта, романтиката и нежните чувства между хората. Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ даде възможност на изпълнители от цялата страна да покажат красотата на старите градски песни.

Благодарение на кмета на Община Крумовград  Себихан Мехмед, групата за стара градска песен „Пей сърце“  към НЧ „Христо Ботев 1914“ Крумовград за поредна година взе участие във фестивала.

Гласовитите изпълнители от Крумовград впечатлиха, както публиката, така и журито с великолепното си представяне. Така те завоюваха престижното трето място на фестивала за стари градски песни.

Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ се организира от Народно читалище „Отец Паисий- 1896“ под егидата на Община Созопол. Вокални групи, състави и индивидуални изпълнители от цялата страна пяха красиви песни за любовта и романтиката. Основната цел на Националния фестивал на старата градска песен „Kрасив роман е любовта“ е съхраняване и популяризиране на старата градска песен. Станалият традиция в Созопол празник на романтичните песни и срещата на изпълнители от различни краища на България имаше конкурсен характер, с осигурен е награден фонд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *