Златните хилки от Ардино влизат в битка на Балканиадата в Албена

  • Двубоите започват на 22 юни

Валентина ИВАНОВА

Цветелина

В черноморския курорт „Албена“ от днес до 26 юни 2022 г. се провежда  Балканското първенство по тенис на маса – отборно и индивидуално за кадети и кадетки (15 г.), юноши и девойки (19 г.).
Състезанието е най-сериозната подготовка за европейското първенство, което се задава това лято в Белград, Сърбия.

В „Албена“ вече пристигнаха всички отбори – Сърбия, Косово, Северна Македония, Албания, Черна гора, Румъния, Молдова, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, България. Изтеглен е и жребият за определяне на групите.

Сиделя

Националният отбор на кадетите и кадетките се води от опитния селекционер Бейхан Емин, треньор на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино, а в шампионата до 15 години участва Сиделя Мутлу, една от водещите състезателки от родопското градче. Тя дори е капитан на тима. Надеждите на Сиделя са да направи запомнящо се представяне, защото това е последното й балканско първенство в тази възрастова група.

Другата от трите златни хилки на Ардино – Цветелина Георгиева, влиза в битката при девойките до 19 години. Тя вероятно е най-младата сред състезателките, тъй като е още на 16. Досегашната й респектираща кариера я направи капитан на отбора. Класиране в първите 16 места ще бъде голям успех за нея.

Бейхан Емин

Както „Нов живот“ вече информира, Фунда Байрямова, Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу от Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино.през сезон 2021/ 2022 постигнаха исторически требъл, спечелвайки три шампионски титли отборно във възрастовите групи до 15 години, до 19 години и до 21 години. Те станаха и вицешампионки във Висшата лига при жените, макар че са едва по на 15-16 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *