Празничен концерт за Курбан Байрам събра гости и жители на Ардино

Гюнер ШЮКРИ

По случай свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам читалище „Родопска искра“ в Ардино организира грандиозен концерт. Културното събитие събра в обновения център стотици жители и гости на общинския град. Сред тях бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Двучасовият концерт зареди всички с приятно настроение и положителни емоции. Програмата започна с изпълнения на групата за турски фолклор с ръководител Пенка Нешева и групата за родопски фолклор „Родопчанка“ с ръководител Светла Карамитева към читалище „Родопска искра“. За пореден път и двете групи обраха бурните аплодисменти на многобройната публика с великолепното си представяне.

Освен местните самодейци в празника се включиха и младите изпълнители Чънар, Илайда, Пънар и Айсун към читалище „Юмер Лютфи“ в Кърджали с ръководител Айхан Ъшък. Талантите от областния град също предизвикаха искрените аплодисменти на присъстващите с прекрасните си изпълнения. Концертната програма завърши с изпълненията на местния музикант Ергюн Мюмюнов. В центъра на общинския град се извиха кръшни хора.

От свое име и от името на Община Ардино кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с настъпващия Курбан Байрам. „В тези светли дни ние отдаваме почит и уважение към религия, обичаи, традиции и въобще към нашата култура. Семействата отблизо и далеч се събират, за да засвидетелстват уважение към родителите си и да ги поздравят. Пожелавам Ви крепко здраве, семейно щастие и благополучие на всички Вас и Вашите семейства“, заяви инж. Изет Шабан. Той поздрави настоятелството на НЧ „Родопска искра“ за организирането на концертната програма. „Ръководството на община Ардино полага и ще продължи да полага усилия за просперитета и развитието на общината“, каза още инж. Изет Шабан.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *