Звездата на Арда бокс Ергюнал Сабри се насочва към Персийския залив

Валентина ИВАНОВА

Най-добрият боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри – Оги ще представя България на международен турнир за мъже, който започва в Кувейт на 19 юли 2022 година. Състезанието се провежда само в олимпийските категории.

България ще участва с двама талантливи и перспективни боксьора – Ергюнал Сабри и Уилиам Чолов. Те вече са доказали своите качества в досегашната си некратка кариера. На тях се е спрял опитният селекционер и старши треньор на националния отбор за младежи Борислав Бояджиев, който ги води.

Треньорът Борислав Бояджиев и Оги в Чехия

Уилиам Чолов е състезател на Боксовата академия на Бояджиев. Той стана европейски шампион за младежи в Будва, Черна гора. Ще боксира в категория 75 кг, а Оги – при 51-килограмовите.

Уилиам Чолов

Кърджалийският състезател и известният треньор вече показаха, че сътрудничеството им  е успешно. Заедно участваха през май тази година в Европейското първенство за мъже в Ереван, където Ергюнал спечели сребърен медал.

Преди това звездата на „Арда бокс“ се окичи със златото на Международния турнир Гран при „Усти над Лабем“ в Чехия и с бронз на Европейското до 22 години в Пореч, Хърватска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *