Помощта на САЩ за Украйна надхвърля разходите за първите 5 години от войната в Афганистан

Администрацията на Байдън и законодателите от двете страни на парламента обещаха да се противопоставят на войната на Русия в Украйна и на заплахата, която тя представлява за европейската сигурност, а средствата, отпуснати досега за Киев, вече надхвърлят разходите на САЩ за първите пет години в Афганистан.

В петък администрацията на Байдън обяви още един пакет от 400 млн. долара за военните разходи за Украйна, която се опитва да отблъсне настъплението на Русия.

Съобщава се, че последният пакет е изготвен в координация с украинските официални лица за това, от което конкретно се нуждаят на фронтовата линия, и идва само няколко дни след като руският президент Владимир Путин обяви победа над източната Луганска област.

Тежката артилерия, като гаубици и високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), е сред основните артикули, от които Украйна се нуждае, за да атакува руските командни и контролни пунктове, разположени зад фронтовата линия.

В петък Пентагонът потвърди, че САЩ са предоставили 8 млрд. долара помощ за сигурност след нахлуването на Русия през февруари, но Вашингтон се ангажира да похарчи много повече.

Източник: Гласове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *