Община Момчилград осигури почасови мобилни услуги на 200 възрастни и хора с увреждания

Нов живот

200 души в община Момчилград ще получават социални и здравни услуги до 19 януари 2023 година. Това стана възможно след одобрението на проект на общината, по който е осигурено допълнително финансиране в размер на 118 792.26 лева.

Средствата ще бъдат използвани, за да се осигурят специалисти, които да предоставят почасови мобилни услуги на възрастни и хора с увреждания. Ще им бъдат предоставяни психологическа подкрепа и консултиране.

В проекта е предвидена доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, закупени със средства на потребителите, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. Осигуряват се още лични предпазни средства, както и дезинфекция на сградния фонд на социалните услуги, делегирани от държавата дейности, които на територията на общината са Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип , Център за социална рехабилитация и интеграция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *