Лавров: Москва не моли санкциите да бъдат свалени

„Москва не моли Западът да премахне санкциите, но по темата за храните трябва да премахне проблемите, които е създала“, каза руският външен министър Сергей Лавров.

„Ние не искаме премахване на санкциите – това са проблеми, които заслужават специално внимание. Просто сега ще развиваме икономиката си, разчитайки на надеждни партньори, а не на тези, които за пореден път доказаха пълната си неспособност да преговарят“, каза Лавров на пресконференция конференции в Кайро. „Що се отнася до храните, тук нашите западни колеги… трябва да премахнат пречките, създадени от самите тях“, допълни дипломатът.

Русия няма предразсъдъци относно подновяването на преговорите с Украйна по по-широк кръг от въпроси. „Изборът е на Киев“, каза руският външен министър. „Нямаме никакви предразсъдъци относно подновяването на преговорите по по-широк кръг от въпроси, но това не зависи от нас. Защото украинските власти – от президента до безброй съветници, постоянно казват, че няма да има преговори, докато Украйна не победи Русия“, каза Лавров пред репортери след разговори с египетския външен министър Самех Шукри.

Източник: Факти
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *