За два дни Пламена Манолова от Дрангово завоюва две национални отличия

  • Тази седмица млада певица заминава за участие в Националния събор на българското народно творчество в Копривщица  

Валери НЕДЯЛКОВ

За два дни младата певица от Дрангово Пламена Манолова спечели две национални отличия. В събота се окичи със златен медал от Шестия Национален фолклорен събор на народното творчество „Свети Константин” в Пещера, а в неделя получи специален диплом с приз от 24-тия Международен фестивал за автентичен фолклор в Дорково. В тези събития участва за първи път. И на двете места получи бурни аплодисменти от публиката. В Дорково зрителите скандираха „Дрангово, Дрангово…”. Пламена Манолова е открие на Асен Михайлов, дългогодишен ръководител на детската фолклорна група „Родопски звън” към училището в Дрангово. Той е неин художествен ръководител, и на двата фестивала  беше с нея, за да я подкрепя.

През тази седмица Пламена Манолова заминава за участие в Националния събор на българското народно творчество в Копривщица. Тя ще бъде единственият представител на събора от община Кирково. Ще изпълни две автентични песни от Дрангово.

Пламена Манолова е ученичка в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. През новата учебна година ще бъде в десети клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *