В Дружинци днес очакват стотици гости на втория селски събор

Валери НЕДЯЛКОВ

От рано тази сутрин в кирковското  село Дружинци е оживено. Днес тук празнуват втория си събор. Очакват се стотици гости от общината, региона и страната. Уредено е кулинарно изложение от автентични местни ястия.

В приготвянето им са се включили всички жени от селото. Има около тридесет тави с различни баници, баклави, тиквеници, пататници, печени питки и хлябове. Апетит отварят и различни видове сладки. Масата се допълва пресни зеленчуци, произведени в градините и дворовете.

Гостите ще имат възможност да разгледат и изложба от автентични предмети от бита на местното население.

В  11 часа започна специална програма за децата „Магия с балони”. Официалното откриване на събора е насрочено за 12 часа. В 13 часа започна първата част от веселието с оркестър „Кирково”. Втората е от 19 часа. С голям интерес се очаква часът на таланта, в който на сцената ще може  да се изяви всеки, който пее, свири, разказва или притежава някакви други способности. Вечерта настроението ще поддържа оркестър ”Чекмедже” от Кирково. За 22 часа в програмата е включено огнено шоу. Празникът ще завърши с задружна дискотека, за която е поканен дисководещ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *