Община Кирково ни кани на 10 септември на Фестивал на плодородието

Валери НЕДЯЛКОВ

  • Комисия, начело с телевизионният кулинар Ути Бъчваров ще оценя победителите в конкурсите „Най-вкусна лютеница” и „Най-оригинален плодов сладкиш”

Фестивал на плодородието – Кирково 2022 г. ще се състои  на 10 септември в Кирково. Организатор е общинската администрация. Подготвена е богата и разнообразна програма за малки и големи.

Фестивалът ще започне с волейболен турнир за Купата на кмета в спортната зала на СУ „Отец Паисий”. В 10.30 часа на площада празникът ще започне с народни ритми с оркестър „Пампорово”. Половин час по късно ще се проведе творческа работилница за деца, а след това кулинарно шоу с известния кулинар, телевизионен водещ и актьор Ути Бъчваров. В 13.30 часа  се открива фестивал „Магията на Родопите”,  на който ще бъдат представени местни продукти и напитки, културни обичаи и традиции. Най-смелите могат да се включат в конкурса за „Най-много изядени лютиви чушки”. Голямото веселие започна след обяд. Концерти ще изнесат известни народни певци, попфолк изпълнители, поп изпълнители и танцови формации, поп изпълнители и попфолк изпълнители.

На площада ще се състои карвинг или изкуство за гравиране на плодове и зеленчуци с най-известния у нас карвинг специалист Веселина Славчева.Ще бъдат открити щандове на читалищата с местни кулинарни произведения, с традиционни  ястия, приготвени от различни сезонни плодове и зеленчуци.

Комисия, начело с Ути Бъчваров ще дегустира и оцени победителите в конкурсите „Най-вкусна лютеница” и „Най-оригинален плодов сладкиш”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *