Цветелина Георгиева от Ардино се нареди сред осемте най-силни тенисистки на Балканите

Валентина ИВАНОВА

Двете най-успешни и талантливи състезателки по тенис на маса от Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу регистрираха още едно силно участие в голям международен форум, където представиха България. Те се завърнаха от Сараево, столицата на Босна и Херцеговина. Там приключи 47-то Балканско първенство за мъже и жени.

Сиделя Мутлу

Цветелина се нареди сред осемте най-силни тенисистки на Балканите. Тя достигна до  четвъртфинала във всички дисциплини – индивидуално, на двойки със съотборничката си Сиделя Мутлу и на смесени двойки със софиянеца Денислав Коджабашев, съобщи личният й треньор в Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ Бейхан Емин. Селекционерът с гордост заяви, че Цвети е играла отлично във всички срещи, включително и срещу представителите на европейския шампион Румъния.

Сиделя Мутлу също демонстрира своите възможности. Тя се класира в основната схема и загуби след оспорван мач от опитна 36-годишна гъркиня 4:1.

Момичета от Ардино, макар че са на по 15-16 години, по нищо не остъпиха на по-възрастните си противнички и за пореден път показаха силата на тенис-школата в Източните Родопи, в дъното на която стои треньорът Бейхан Емин. Перспективите пред младите и талантливи спортистки са огромни, очакват ги нови предизвикателства.

Треньорът Бейхан Емин с двете си успешни възпитанички

Още на 29 август двете тръгват със своя личен треньор за Панагюрище. Там се събира елитът на България в този спорт. Предстои едно от най-големите състезания – шестото издание на Асарел-2022. Наградният фонд е 40 000 долара и за него ще спорят 110 мъже и 89 жени.

Женският тим се води от треньорите Деян Георгиев и Бейхан Емин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *