В Стамболово въведоха временни противоепидемични мерки до 7 септември

Нов живот

Със заповед на кмета Аднан Йълдъз в община Стамболово са въведени временни противоепидемични мерки за периода от 1 до 7 септември 2022 г. Наредено е на всички лица, които се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за социални услуги да бъдат с поставена защитна маска на лице за еднократна или многократна употреба. Изключение се прави само за деца до 6-годишна възраст.

Лицата, които не са от едно семейство или домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора, трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 метра.

От работодателите се изисква да организират противоепидемични мерки в работните помещения, сред които са редовно проветряване и дезинфекция и недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести – повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане. В детските ясли и градини трябва да има засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на КОВИД-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *