25 първолаци влизат в клас в ивайловградското Средно училище Христо Ботев

  • Ръководството предвидливо е заредило с нафта и пелети, няма тревоги за зимата

Валентина ИВАНОВА

25 първолаци с трепет ще прекрачат прага на 15 септември 2022 година в ивайловградското Средно училище „Христо Ботев“. Общият брой ученици, които тръгват на училище е 286, а педагогическият персонал се състои от 33 учители. Това разказа за „Нов живот“ директорката Александра Хорозова.

За разлика от повечето училища в страната, тук не се тревожат за отоплението през зимата. Ръководството предвидливо е успяло да се зареди със суровини още през пролетта на по-ниските цени, така че няма опасения за зимните месеци, нито за увеличени разходи по това перо. Основната сграда на училището се отоплява с нафта, а спортната зала и общежитието – с пелети.

Първият учебен ден школото ще посрещне 15 септември обновено и оборудвно с нови мебели и съоръжения. Проект по европейската програма за селките райони за близо 800 хиляди лева се реализира от миналата година.

Сега приключваме дейностите по проекта и ще посрещнем новата учебна година с настроение. Цялото училище е с ново обзавеждане. Дворът е с нови пейки и беседки. Ученическият стол също е напълно оборудван с модерни съоръжения, със задоволство споделя директорката.

Директорката Александра Хорозова

„Христо Ботев“ е средищно и защитено училище. В него и професионални паралелки по автотранспорт, които са от 8-ми до 12 клас. Около 60 деца се обучават в тях. Миналата година е имало и специалност „Лозарство и винопроизводство“, но сега не се събрали достатъчно мераклии, за да се обособи един клас.

Както и в останалите средни училища, и тук има профили Хуманитарен, Информационни технологии, биология и здравно образование.

Нов автобус, предоставен от МОН, превозва деца от три села всеки ден, а от 7 населени места – в понеделник и в петък, за да транспортира ученици от горния курс, който живеят в общежитието.

Настроение и вълнение цари сред учителския колектив ден преди 15 септември. Надеждите и на учениците, и на преподавателите, и на родителите са свързани с безпроблемно присъствено обучение и спокойно протичане на учебния процес. Всички си го пожелават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *