Илиана Раева за 17-годишната Стилияна след четирите медала: Малка кукла, голям боец!

Дебютантката в българския отбор Стилияна Николова изуми с представянето си на световното първенство по художествена гимнастика в София – три сребърни и един бронзов медал. 17-годишното момиче се пребори и за олимпийска квота за Париж 2024, а горещите аплодисменти и подкрепа на „Арена Армеец“ вероятно ще и дадат криле за кариерата нататък.

Президентът на федерацията Илиана Раева се възхити за характера на Стилияна и публикува във Фейсбук:

„Стилияна Николова – малка кукла, Голям боец!

Как се бори днес за олимпийската квота. Никога не съм я виждала толкова вглъбена и концентрирана. Какъв силен характер в това крехко телце.

Изключителен тандем са Валя Иванова и Стилияна Николова. Колко много труд положиха и на това световно обраха своите плодове! Какъв огромен скок в развитието си направи за две години Валя. Колко много може тя.

Безценният мениджър Бранимира Маркова, която за 5 години не допусна нито едно разцепление в екипа, който ръководи толкова умело, днес бе толкова щастлива.

Първенството завършва днес с финалите на уредите при ансамблите. От 15 часа е този на 5 обръча, в който България влиза със стартов номер 7, а от 15:45 ч – на дне топки и три ленти (стартов номер 6 за нашите).

Снимка: БТА
Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *