Община Кирково набира кандидати за ползване на услугата „Топъл обяд“

Нов живот

Община Кирково подготвя проект по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“ по програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2022 г., съфинансирана от Европейски социален фонд. Във връзка с това набира заявления за ползване на услугата „Топъл обяд“, съобщават от общинската администрация.

Проектът ще се реализира на територията на цялата община. Услугата ще се предоставя в периода от 1 октомври 2022 до 30 септември 2025 г. Топлият обяд ще включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, уточняват от местната администрация. За услугата могат да кандидатстват лица и семейства без доходи, или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат и нямат подкрепа на близки. Право да кандидатстват имат също лица, които са обект на социално подпомагане, хора с увреждания, както и скитащи и бездомни. Повече подробности могат да се видят на сайта на общината.

1 Отговор

  1. Пенсионер каза:

    Досега храната, която даваха не ставаше дори за животните. Безобразие. Прибират пари и дават огризките на болните и слабите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *