Ресми Мурад: Категорично осъждаме действията на полицията и заставаме зад нашия съмишленик Алтънай Халил

Валери КОВАЧЕВ

На пресконференция пред сградата на Областната дирекция на МВР Областният съвет на ДПС в Кърджали даде изявление по повод ареста вчера на съмишленика на ДПС Алтънай Мустафа Халил по предтекст, че е участвал в изборния процес и купувал гласове. В протоколите за претърсване и разпит няма никакви доказателства, уличаващи лицето в подобно деяние. Ние задаваме следните  въпроси – след като няма никакви доказателства спрямо лицето, уличаващи неговото участие в купуването на гласове, защо лицето е задържано за 24 часа, защо е избран точно този момент, да не би момента да е свързан с някакво друго посещение в Кърджали, защо полицията вместо да участва в осигуряването на спокойствие и провеждане изборите нормално, взима страна и сплашва определена група избиратели, каза председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад. Ние категорично осъждаме действията на полицията и заставаме зад нашия съмишленик Алтънай Мустафа Халил, категоричен бе Ресми Мурад.

Областният съвет на ДПС ще излезе с официална декларация във връзка със случая и случаи подобни с този, обяви той.

В пресконференцията участваха също заместник-председателят на Централния съвет на ДПС д-р инж. Хасан Азис и Мукаддес Налбант – втора в листата на ДПС в област Кърджали. Присъстваха също кандидат депутатите от ДПС, председатели на общински структури на ДПС, кметове на общини, председатели на Общински съветници, активисти и симпатизанти на ДПС.

След пресконференцията всички присъстващи заминаха пред сградата на Районното управление „Полиция“, за да подкрепят задържания. Представители на ДПС ще останат там, докато бъде освободен.

Очаквайте подробности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *