Футболната надежда Гюлназ Касим от Крумовград тренира с националния отбор

Валентина ИВАНОВА

Националният отбор на България за девойки до 15 години провежда лагер в Пловдив, който започна на 29 септември 2022 година и ще завърши на 5 октомври.

Една от надеждите на Детско-юношеската школа към Професионален футболен клуб „Крумовград“ – Гюлназ Касим, получи повиквателна и има шанса да тренира с най-добрите момичета на страната в нейната възрастова група. Това съобщи за „Нов живот“ президентът на клуба Басри Саров.

Гюлназ с президента на ПФК „Крумовград“ Басри Саров

За първи път в историята на женския национален отбор по футбол на България ще се проведе лагер – сбор за момичета до 15 годишна възраст. Честта да бъде старши треньор на този отбор се падна на треньора на ФК Пълдин – Ангел Славов.

Пловдивският футболен клуб е тотален хегемон в България при подрастващите момичета. През този сезон възпитаничките на треньора Ангел Славов спечелиха трети шампионски титли при момичетата в три различни възрастови групи.

Гюлназ Касим и Елица Тоскова от Крумовград са част от основния състав на „Пълдин“, който извоюва през месец юли шампионската титла на България до 15 години.

Двете момичета са родени през 2008 година и в момента са ученички в 8 клас на СУ „Васил Левски“ в Крумовград. Спортуват в Школата заедно с момчетата.

ФК „Пълдин“

В отбора в Крумовград Гюлназ играе на поста зад нападателя. Треньорът й Исмет Юсеин каза за „Нов живот“, че тя е изключително талантлива и се надява да развие дарбата си. Той работи в Детско-юношеската школа на ПФК „Крумовград“ от миналата година, когато завършва Националната спортна академия. Води две групи – до 15 години и до 18 години.

В школата спортуват деца от 8 до 18 години в четири групи. Треньорите са двама треньори – Исмет Юсеин и Мустафа Исмаил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *