Задържаха българка в Солун – принуждавала 6-годишно дете да проси

Българска гражданка е задържана в Солун по обвинение, че принуждавала шестгодишно дете да проси по улиците на града, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА.

Момиченцето било забелязвано на централната солунска улица „Цимиски“ ежедневно, облечено в дрипи и често в продължение на повече от 12 часа на ден. Случаят влязъл в полезрението на властите, след като граждани подали сигнал на горещия телефон 1109 за търговия с хора.

Полицията започнала наблюдение, в резултат на което задържали 54-годишна жена, която придружавала детето.

Първоначално тя заявила, че е майка на момиченцето, но впоследствие променила показанията си и казала, че му е баба. Тя обяснила, че двете пристигнали в Гърция от района на Плевен с цел просия. Според твърденията на бабата това станало със съгласието на 20-годишната майка на детето.

Прокуратурата е разпоредила задържаната да остане под арест. Тя е обвинена в търговия с хора, излагане на непълнолетно лице на опасност и даване на лъжливи показания.

Детето е настанено временно в център за настаняване на непълнолетни. Дали то ще бъде върнато на семейството му трябва да се произнесе гръцкото правосъдие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *