Най-щастливият щат в САЩ? Вече е ясно кой е

Някои смятат, че щастието идва на вълни. Ако имат предвид вълните на плажовете на Хаваи, може би са прави, защото според ново проучване хората в този щат са най-щастливите в САЩ.

Последното изследване на WalletHub изтъкна три основни категории и определи, че жителите на Хаваи показват най-добро психическо и физическо състояние. То е измерено по критерии като разпространение на депресиите, достатъчност на съня, брой на самоубийствата и средна продължителност на живота. Пълната методология на проучването се състои в сравняване на отговорите на запитаните от 50-те щата относно общо 30 ключови индикатори за щастие.

Хаваи има най-ниския процент на депресии след пълнолетните в страната – 12,9. Това е 2,1 пъти под процента на щата с най-висока стойност по този показател – Западна Вирджиния.

Хавайците освен това имат нисък процент на разводи и висока средна продължителност на живота.

В другите две основни категории на изследването – работна среда и комуникативна среда – Хаваи са съответно на 17-о и 7-о място.

Мериленд е сребърен медалист с един от най-ниските проценти на самоубийства в страната, а Минесота е трети. Последният се представя много добре – второ място след Юта – и по отношение на работната среда. Безопасност, достатъчно сън и брой на доброволците са другите критерии, по които Минесота изпреварва останалите 49 щата.

Според резултатите на WalletHub Юта е щатът с най-много доброволци: два пъти повече хора са отговорили, че се се ангажирали с доброволческа дейност, отколкото Ню Йорк. Юта има освен това  най-малко разводи и раздели на двойки.

Източник: bg-voice.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *