Отбелязваме Деня на Кърджали с тържествена заря

  • Изпратена е покана до президента Румен Радев
  • Гостуват Гвардейският духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили
  • Родената в Кърджали Галя Димитрова е обичайната водеща на всички концерти на армейците

Валентина ИВАНОВА

Тази година Денят на Кърджали ще бъде отбелязан по-различно. Традиционно в програмата за 21 октомври, подготвена от общинска администрация, са тържествена сесия на Общинския съвет, поднасяне на венци пред паметниците на освободители и ген. Васил Делов, шествие на училищата и концерт в Градската градина, които приключват до обяд.

Сега обаче са предвидени атрактивни прояви и в късния следобед. За първи път гостуват Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска част.

Гвардейският представителен духов оркестър е известен с богатия си репертоар от българската народна музика до военните маршове, класика, естрада и джаз.

Наред с церемониалните функции той развива активна концертна дейност и има успешни участия на международни фестивали на военните духови оркестри в Германия, Франция, Унгария, Израел и Русия.

В Кърджали гвардейците ще покажат своите умения пред сградата на театъра в 17 часа. След това в залата на ТМЦ концерт ще изнесе Представителният ансамбъл на въоръжените сили

Армейския ансамбъл е в състава на Националната гвардейска част от 2009 г. В него участват известни и любими български изпълнители като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Бойка Дангова, Сунай Чалъков и др., както и фолклорна формация „Ладена”, танцов състав „Алгара”, оперният певец Стоян Бончев и емблематичният квартет „Армейска песен”.

Водеща на концертите на Ансамбъла от години е очарователната Галя Димитрова, родена и израсла в Кърджали.

Галя Димитрова

Празникът на Кърджали ще завърши с тържествена заря-проверка, насрочена за 19 часа.

Община Кърджали е изпратила покана до президента Румен Радев и премиера Гълъб Донев. До момента те не са потвърдили посещение в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *