Програмата за Деня на Кърджали започва на 10 октомври, публикувана е в сайта на общината

Валентина ИВАНОВА

Община Кърджали вече е оповестила на официалния си сайт проявите, с които ще бъде отбелязан Деня на града – 21 октомври.

Програмата започва на 10 октомври със състезание по шахмат в Градската градина. Кърджали става част от Национално   шахматно  турне „Асеневци“.

Предвидени са и други спортни прояви като турнири по плуване в Езикова гимназия «Христо Ботев», по мини футбол на стадион «Горубсо», по баскетбол в спортната зала, международна среща по тенис на кортовете на комплекс «Арпезос».

Във вторник, 11 октомври, пристигат две знакови личности българското съвремие – проф. Огнян Герджиков и поетът Недялко Йорданов. Те ще присъстват в Регионалната библиотека «Н.Й.Вапцаров» на литературно-музикалния спектакъл, създаден по книгата «Аз не бях политик» на известния преподавател по конституционно право и бивш председател на парламента.

Пред сградата на общинска администрация от 17 до 26 октомври ще бъде експонирана фотоизложбата «Кърджали в миналото и сега», подготвена от ОДК и Регионалния исторически музей.

Традиционният национален празник на детското изкуство «Вълшебният свят на Родопите» ще започне с откриване на изложби и награждаване на победителите в конкурсите за рисунка и фотография, което ще се състои на 5 ноември. ОДК е организатор от години. Той отгваря и за откритата сцена на талантите, където децата на Кърджали ще покажат своите дарби.

Както винаги местните художници ще подредят изложба в Керимовата къща.

Читалище «Юмер Лютви» пък организира балканска писателска среща.

В музея ще покажат интересна презентация, посветена на 110-тата годишнина от освобождението, запознаваща със знакови личности, сгради и събития.

Както всяка година, с изключение на последните пандемични две, ще има тържествена сесия, на която ще бъдат удостоени новите носители на званието «Почетен гражданин». Вечерта концерт ще изнесе Ансамбълът на въоръжените сили., а след него е планирана заря-проверка. Организаторите се надяват на високото присъствия на президента Румен Радев, когото са поканили на празника.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *