Започва Световното по канадска борба в Турция, състезателите от Кърджали не могат да заминат поради липса на средства

  • Спортен клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи“ има спечелени 7 квоти
  • Федерацията поема разходите на четирима състезатели

 

Валентина ИВАНОВА

В понеделник състезателите по канадска борба от Спортен клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи“-Кърджали трябва да пътуват за турския курорт Анталия, където започва най-големият форум – Световното първенство.

Амбициозният кърджалийски отбор успя да спечели 7 квоти, които позволяват участие на състезанието. Българската федерация по канадска борба поема разходите по пътуването и участието на четирима от участниците, а останалите трима могат да излетят за Турция със средства на клуба.

До момента, въпреки договора с община Кърджали, средства по сметката на „Родопи“ не са постъпили. Междувременно цените на самолетните билети са скочили с над 50 процента, а в случай че се закупят ден преди полета, вероятно ще струват два пъти повече.

Кърджалийци са в националния отбор на България на последното европейско първенство

Целият клуб е в трескаво търсене на пари назаем и очаква подкрепа от граждани и фирми.

Положихме неимоверни усилия да спечелим квоти. Готвихме се упорито за важното състезание. Дори си организирахме спортен лагер в Банско чрез спечелен проект. Сега, когато трябва да покажем възможностите си, има опасност да не успеем да заминем. А после общината очаква от нас резултати, на базата на които ни определя разчера на субсидията, коментира Емилия Стоянова, действащ състезател и председател на клуба.

Освен Стоянова, квоти са спечелили Мюневер Ханджи, Маргарита Дабева, Ценко Стоянов, Алпай Ибрям, Боян Касабов и Росен Седефчев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *