Отборите по мини футбол в Кърджали играха благотворително за Габи

  • Играчите от БАМФ показаха, че са спортисти, но и човеци

Нов живот

Футболисти на БАМФ-Кърджали участваха в благотворителен мач за събиране на средства за лечението на Габи, която страда от тежко онкологично заболяване „Сарком на Юинг“.

В мача на звездите се включиха състезатели на: МФК „Wolves“, „Граничар Кирково“, „Шаолински Футбол“, „Global Net – ВАСМАР“, „Мастило“ и „Арда 1924“. Срещата завърши с изпълнение на дузпи и общ резултат 12:11 в полза на „Petkov Team“ срещу „Saraev Team“.

В селекцията на Димитър Петков влязоха: Димитър Димитров, Йозкан Камбер, Шабан Исмаил, Георги Ганев, Ангел Стойчев, Шенол Мустафа, Здравко Чолаков, Любослав Илиев и Владимир Яков. За състава на Благовест Саръев пък играха: Лъчезар Йорданов, Виктор Есков, Борислав Големанов, Александър Бъчваров, Борислав Касабов, Осман Хамза, Мехмед Мехмед, Здравко Пиличев и Еленко Стойчев. Мега сблъсъкът бе ръководен от Иван Бараков, а съдействие в организацията оказа и ръководителят на съдиите към БАМФ Кърджали Владимир Годуманов.

Без да участват в турнира поради невъзможност, съпричастни с каузата финансово бяха и Александър Димитров и Огнян Саръев от Арда 1924, Мирослав Башев от ФК Припек и Николай Тончев от Global Net-ВАСМАР.

Мероприятието се проведе на стадион „Горубсо“, който бе предоставен безвъзмездно от президента на БАМФ Кърджали и Футболна Академия Арда 1924 – Альоша Синабов.

Кутията със събраните средата ще бъде отворена в неделя след провеждането на редовния кръг от първенството по мини футбол на БАМФ Кърджали и приключването на тренировъчните занимания на Футболна Академия Арда 1924.

Надяваме се през целия ден събраните средства да се увеличат още и в крайна сметка всички да допринесем макар и частично в оздравяването на Габи. За лечението й в чужбина са необходими около 500 000 лв., сподели Благовест Саръев, председател на БАМФ-Кърджали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *