Наградиха победителите в състезанието по пожароприложен спорт в Кърджали

Нов живот

Най-добрите отбори в комплексното класиране по пожароприложен спорт получиха отличията си днес на Арена Арда в Кърджали от заместник-министъра на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър.  Тя поздрави състезателите за добрите спортни  постижения и връчи купата, златните медали и грамотите на комплексните първенци от РДПБЗН-Стара Загора, среброто на отбора от РДПБЗН-Плевен и бронза на отбора от РДПБЗН-Бургас. 10-те най-добри отбори, излъчени на 50-ия юбилеен Републикански преглед по пожароприложен спорт, се състезаваха два дни в Кърджали за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. На тържествената церемония по награждаването участваха Трифон Гидиков, председател на УС на БФППС, областният управител на Кърджали Даниел Делчев, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

Медали и грамоти получиха и индивидуалните първенци, показали най-добри резултати в дисциплините: изкачване с щурмова стълба, 100 метра пътека с препятствия, двубой и пожарна щафета 4х100 метра пътека в препятствия. Преходната купа „Юрий Захарчук“ беше връчена и остава завинаги при отбора на РДПБЗН-Стара Загора, който три пъти е бил комплексен първенец.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов открои при закриването на надпреварата приноса на състезанието в развитието на физическата дееспособност на пожарникарите, която заедно с професионалното обучение формира служители, способни да покриват високите изисквания на работа в рискова среда. Той специално поздрави домакините от РДПБЗН-Кърджали за добрата организация на състезанието и благодари на съдийския състав.

Класиране в отделните дисциплини:

Изкачване с щурмова стълба

1.Стоян Узунов, РДПБЗН-Бургас

2.Георги Георгиев, РДПБЗН-Стара Загора

3.Християн Христов, РДПБЗН-Пловен

 

100-метрова пътека с препятствия

1.Георги Георгиев, РДПБЗН-Стара Загора

2.Илиан Атанасов, РДПБЗН-Стара Загора

3.Велин Иванов, РДПБЗН-Стара Загора

 

Двубой

1.Георги Георгиев, РДПБЗН-Стара Загора

2.Велин Иванов, РДПБЗН-Стара Загора

3.Стоян Узунов, РДПБЗН-Бургас

 

Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия

1.РДПБЗН-Стара Загора

2.РДПБЗН-Плевен

3.РДПБЗН-Варна

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *