Президентът Румен Радев стана фен на футболна Арда

  • Високият гост се срещна с ръководството на Кърджали

Валентина ИВАНОВА

Президентът на България Румен Радев бе на официално посещение в Кърджали за празника на града. Той прие почетния строй на националната гвардейска част преди тържествената заря-проверка.

След зарята Румен Радев и министърът на отбраната Димитър Стоянов се срещнаха с ръководството на града.

Домакинът бе кметът инж. Хасан Азис. Присъстваха председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, Лятиф Расим – зам.-председател на ОбС, заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и Катя Митовска, народните представители Байрам Байрам и Павлин Кръстев, областният управител Даниел Делчев, Стефан Годжевъргов – съветник по сигурност и отбрана към президента, Неджми Али – кмет на Община Джебел, Ахмед Моллахсан – общински съветник и президент на ПФК Арда, Себахтин Риза – секретар на община на Кърджали, Отец Петър Гарена, район мюфтия Басри Еминефенди, Николай Копринков – секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента на Република България, Кирил Атанасов – секретар за връзки с медиите на Президента на Република България.

Кметът инж. Хасан Азис сподели своите впечатления след срещата: Президентът подкрепя желанието на общините за реална децентрализация на местната власт, за по-ефективно местно самоуправление и за възможността за дългосрочно планиране на местните политики.

Обсъдихме политическата криза и негативното и влияние върху работата на българските общини. Посочихме необходимостта от спешното стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост. Засегнахме темата за решаващата роля на местната власт за привличане на стратегически инвеститори и развитието на местната икономика. Добрият пример в това отношение е най-големия завод за авточасти на Балканите “Теклас”.

Домакините поднесоха изненада на президента и министъра на отбраната представяйки им иновативен прототип на “изолационна носилка с негативно налягане”, проектиран и произведен изцяло в Кърджали. Той се използва за медицински и военни цели.

В края на срещата президентът на футболен клуб „Арда“-Кърджали Ахмед Моллахасан връчи на Румен Радев екип на „Арда“ с номер 21.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *