Петима от Арда бокс представят Кърджали на държавното първенство за ученици

Валентина ИВАНОВА

В Ботевград във вторник, 25 октомври, започва вторият кръг на Държавния личен отборен шампионат за ученици, който ще завърши на 29 октомври. Участват близо 250 боксьора от 53 клуба

Шампионатът се провежда в зала „Георги Христов“. в Ботевград. Най-оспорвана се очертава да бъде категория до 57 килограма, където са записани за участие 18 таланта. 17 трябва да се качат на ринга при 44-килограмовите, а по 15 боксьори ще има в категориите до 48 и 63 кг.

Арда бокс“ участва с петима състезатели. Най-опитният сред тях е Фикри Живков, който спечели сребърния медал в първия кръг, макар че тогава боксира в категория 48 кг, а сега се е насочил към 50 кг. Останалите четирима са дебютанти, но се надявам да не се притеснят или уплашат, тъй като са подготвени, сподели за „Нов живот“ треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов.

Фикри Живков излиза срещу Георги Чобанов от КИКО. При 50-килограмовите боксира и Баръш Топал. В първия си мач той застава срещу Светлин Дамянов от Локо – София.

Христо Димитров в категория 54 кг премери сили с Кубрат Гьоков от Черно море – Варна-

При тежките в кат. 90 кг Семих Мурад открива в сряда срещу Мартин Иванов от КИКО, а Гюкан Орхан в кат. 57 кг – срещу Александър Димитров от Локо – София.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *