Тенис клуб Орфей посрещна бивша своя състезателка, прославила Кърджали по света

Валентина ИВАНОВА

Интересна среща се проведе на кортовете на комплекс „Арпезос“ в четвъртък. По покана на Тенис клуб „Орфей“ в Кърджали гостува бившата негова състезателка Кристина Хорсикян.

Тя хваща ракетата за първи път, когато е едва на 6 години и е по-ниска от мрежата на корта. Поощрява я майка й Тинка, бивша състезателка по баскетбол, и баща й Рафи Хорсикян, който в момента е президент на тенис клуба. Подготвят я треньорите Христо Чобанов и Милчо Чепишев. Кристина е в топ 10 на България за възраст до 12 години. Най-доброто й постижение е номер 2 в страната до 14 години. Заедно със сестра си Симона прославят името на Кърджали в редица местни и международни турнири. И двете завършват висшето си образование в САЩ, в Университета на Арканзас. В момента Кристина живее в София и работи в американска компания.

На корта в Кърджали бившата състезателка бе посрещна възторжено от младите надежди на клуба. Най-развълнуван бе треньорът Христо Чобанов, който я представи на събралите се деца. Заедно с Кристина на корта дойде хърватката Бианка Струкел, нейна приятелка и състудентка. В САЩ двете са играли в отбора на Университета на Арканзас. Били са много силна двойка, побеждавала в редица междущатски първенства. След като е живяла няколко години в Мексико, Бианка наскоро се е завърнала в родината си и в момента живее със своя съпруг в Загреб, където е треньорка по тенис.

Двете приятелки се оказват в Кърджали по един приятен повод – рожден ден на Кристина, който ще отпразнуват заедно.

Кристина и Бианка на корта в Кърджали

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *