Ученици от Гимназията по туризъм приготвиха лакомства за стари хора

Нов живот

Световният ден на добротата се отбелязва всяка година на 13 ноември в много страни по целия свят повече от десетилетие.  На тази дата през 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение на добротата, с участието на Австралия, Великобритания, Канада, САЩ, Сингапур, Тайланд и Япония. Целта е да се забрави самолюбието, да се помисли за другите около нас, да се забравят расовите, половите и религиозните различия. Всички хора живеят в един свят и да мислят за мира, съвместното съжителство и щастието.

По този повод в Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали се организираха мероприятия под ръководството на Георги Гарабедян. Ученици от VIII а, lX а и X б приготвиха различни видови полезни лакомства и посетиха Дома за стари хора в града ни. Възпитаниците водени от максимата, че винаги старостта е достойна за внимание, уважение и почит, поднесоха развлекателно- музикална програма.

На 16 ноември в училището отбелязаха и международният ден на толерантността. Ученическият съвет изработи табло и се проведоха дискусии в часа на класа на тема – Какво е да си толерантен? Учениците разбраха, че толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. За да има толерантност – трябва да има знания, откритост, общуване и свободата на мисълта, съвестта и убежденията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *